Firesafe overtar Brannsikring Norvest

Mange års godt samarbeid har ført Brannsikring Norvest AS i Ålesund og Firesafe AS stadig tettere sammen. Nå tar selskapene skrittet fullt ut og innlemmer Brannsikring Norvest i Firesafe.

- Vi ble nettopp enige om at Firesafe overtar aksjene i selskapet. Det betyr at alle ansatte begynner i Firesafe og at selskapets prosjekter overtas av Firesafe etter avtale med oppdragsgiver, sier Morten Ameln, adm. dir. i Firesafe AS.

I praksis vil ikke oppdragsgiverne merke store forskjellen med det første. Odd Birger Naalsund, som har vært daglig leder og eier av Brannsikring Norvest, vil fortsette som leder for Firesafes virksomhet i Ålesund. Virksomheten vil bli slått sammen med Firesafes nyetablerte avdeling i Kristiansund, under ledelse av Jan Erik Hustad.

- Flinke folk
- Brannsikring Norvest har vært det ledende firma innen brannsikring i Møre og Romsdal siden etableringen, for om lag 20 år siden. Vi har gode erfaringer fra samarbeidet tidligere, og vi er brennsikre på at det er svært dyktige fagfolk, som nå trer inn i Firesafe, forteller Ameln.

Firesafe har lenge vært en pådriver for brannsikringsfaget. I sommer opprettet Norges Byggskole og Firesafe et internt fagbrev innen passiv brannsikring. Brannskolen omfatter blant annet bygningsfysikk, brannteoriforskrifter, tegningsforståelse, montasjeteknikk, kommunikasjon og kundebehandling og rutiner omkring helse, miljø og sikkerhet. Fagarbeidere innen passiv brannsikring skal kunne gi råd til byggeiere og til de som bygger nye bygg.

- Jo tidligere vi er med byggherrer og entreprenører i byggeprosessen, jo smartere og billigere løsninger får vi til. Det er for kundene vi har faget i fokus, understreker Ameln.

Vekst i vest
I dag har Brannsikring Norvest fem ansatte og omsetter for cirka fire millioner kroner.

- Brannsikring Norvests allerede etablerte virksomhet styrkes med Firesafes utvidede tjenestespekter, og Ålesund får nå en totalleverandør innen brannsikring. For bare to måneder siden etablerte Firesafe seg i Kristiansund, og de er i full gang med å hente inn flinke folk til å etterspørre veksten i vest, heter det i en melding fra selskapet.

- Med overtagelsen av Brannsikring Norvest styrker vi vår tilstedeværelse i Møre og Romsdal og kan tilby våre kunder et bredt spekter av tjenester innen brannsikring i hva vi har sett oss ut som vekstlandet. Vi ser på regionen som veldig spennende fremover, ikke minst med tanke på den økende aktiviteten i offshore og verftsindustrien, avslutter Ameln.