Byggevareindustrien forventer lavere vekst

Salgsvolumet hos medlemmene i Byggevareindustriens Forening forventes å øke med ca. 3,4 prosent i snitt i år sammenlignet med fjoråret.

Det viser en undersøkelse som foreningen har gjort blant sine medlemmer.

– Forventningene er noe lavere enn det som bl.a. Prognosesenteret la til grunn for sin prognose i september 2012 hvor det ble lagt til grunn en økning på fem prosent, kommenterer adm. direktør Øyvind Skarholt i Byggevareindustrien.

Lavere enn 2012
Han kan videre opplyse at volumøkningen også er noe lavere enn den veksten som forventes når 2012-regnskapet er avsluttet. Her er vurderingen en gjennomsnittlig økning for industrien samlet sett med opp mot seks prosent fra 2011 til 2012.

– Årsakene til dette kan være flere, men salgsutviklingen i 2012 viser at all vekst fra 2011 til 2012 ble tatt ut i første halvår, fremholder Skarholt

– Kombinert med dette preges nok lavere forventninger av utviklingen i Europa med nedjusterte forventinger til 2013. Dermed kan det være at flere har valgt å være noe mer forsiktige i sine anslag, sier Skarholt.

Variasjoner
Skarholt påpeker at vekstanslagene varierer fra 0 til opp mot 10 prosent økning hos de mest ambisiøse.

– Det er verdt å merke seg at enkelte produsenter hadde en meget sterk utvikling i 2012. Blant de som opplevde økning fra 2011 til 2012, lå økningen i snitt på 10 prosent, avslutter han.