Færre vil ha Oslo-OL

Oppslutningen blant Oslos innbyggere rundt et vinter-OL i 2022 har sunket fra 58 til 42 prosent, viser en ny undersøkelse i Aftenposten.

Respons har utført undersøkelsen på vegne av Aftenposten. Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 13.-18. desember, og 800 personer ble spurt. Oslo kommune presenterte konseptalternativene for et Oslo-OL på en pressekonferanse 14. desember.

Undersøkelsen viste at 42 prosent er positive til en OL-søknad, mens 33 prosent er negative. 25 prosent har ingen oppfatning.

I en tilsvarende undersøkelse i Aftenposten i mars 2011 var 58 prosent positive, 25 prosent negative, mens 17 prosent ikke hadde noen oppfatning.

– Den første undersøkelsen Aftenposten viser til, ble gjennomført rett etter Ski-VM, et arrangement mange oppfattet som positivt og hyggelig. Når det er sagt, er jeg egentlig forbauset over hvor positive folk er. Min erfaring er at folk er skeptiske eller avventende når temaet OL kommer opp. At 42 prosent allerede er positive til å søke er et relativt høyt tall sammenlignet med andre land, sier Eli Grimsby, Oslo kommunes OL-direktør, til avisen.

Bystyret i Oslo skal i juli avgjøre om det skal søkes om statsgaranti. To måneder senere skal det være en folkeavstemning i Oslo om OL-søknaden. Den internasjonale olympiske komité (IOK) velger vertsby 31. juli 2015.