Frp vil møte LO-lederen

Fremskrittspartiet inviterer LO-leder Roar Flåthen til møte for å se ham i hvitøyet. Flåthen takker ja, men vet ikke hva bakgrunnen for partiets ønske er.

Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener LO-leder Roar Flåthen har svartmalt Frps hensikter og motiver. Han har derfor invitert Flåthen til et møte med Frps stortingsgruppe, skriver Aftenposten.

– Jeg håper Flåthen er såpass til mann at han tar imot invitasjonen, og hører på hva vi har å si. Jeg vil se Flåthen i hvitøyet, sier Solvik-Olsen.

Flåthen svarer via LO-nestleder Tor-Arne Solbakken:

– Vi takker selvfølgelig ja til invitasjonen. Men jeg vet ikke helt hva som er bakgrunnen, men vi snakker gjerne med Frp, sier Solbakken.

Flåthen hevdet før jul at sykelønnsordningen er i fare hvis høyresiden inntar regjeringsmakten. Han gjentok dette like før jul.

– Flåthen vet at det ikke er riktig. Verken Frp eller Høyre har vedtatt kutt i sykelønnen. Men Flåthen sier det likevel, sier Solvik-Olsen.

– Ja vel, men vi har ikke noe grunnlag for å stole på Frp i den type spørsmål. Men hvis de programfester det, for eksempel legger inn én setning i partiprogrammet sitt om at sykelønnen ikke skal røres, så skal vi slutte å mase om dette, vi, sier Solbakken.

På møtet får begge parter anledning til å diskutere temaet videre.