Volkswagen solgte mest nyttekjøretøy

Volkswagen ble også i 2012 klart størst blant nyttekjøretøyene.

For syvende år på rad er Volkswagen Nyttekjøretøy størst i dette segmentet, med Volkswagen Caddy og Volkswagen Transporter som Norges to mest kjøpte varebilmodeller.

Volkswagen Nyttekjøretøy har opplevd det beste året gjennom tidene med 11180 utleverte kjøretøy totalt. Markedsandelen på 35 prosent er mer enn tre ganger så stor som nærmeste konkurrent.

- Vi er svært fornøyd med at Volkswagen Nyttekjøretøy ytterligere har styrket sin posisjon og nå står for mer enn en tredjedel av varebilsalget i Norge, sier Harald Frigstad, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Volkswagen Caddy og Volkswagen Transporter er Norges to mest populære varebilmodeller for tredje året på rad, og er sammen med Volkswagen Golf dessuten blant Norges tre mest solgte bilmodeller totalt.

- Dette synes vi er moro. Tallene viser tydelig hva som er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul, legger Frigstad til.

Volkswagen ble i 2012 også totalt sett Norges mest kjøpte bilmerke. Dette ble de for syvende året på rad i følge salgstallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Dermed ble Volkswagen  nummer én både for personbiler og nyttekjøretøy.

Bilsalget i 2012 går inn i historien som det femte største totalmarkedet noen sinne. Volkswagen ble landets mest kjøpte personbil i 2012 med en markedsandel på 14,9 prosent og 20 507 kjøpte biler.

- I 2012 har vi også oppnådd gode resultater av våre bestrebelser på å utvikle kundeopplevelsen, både på salg og service. Målet er at kundene skal bli enda mer fornøyd med oss i det nye året, sier Ulf Tore Hekneby direktør for Volkswagen i Norge.

Norges klart mest solgte bilmodell var også i fjor Volkswagen Golf. Salget av Volkswagen Golf endte på 6313 solgte biler, noe som ga en markedsandel på 4,6 prosent Etter Volkswagen Golf følger Ford Focus og Volkswagen Passat og deretter Volkswagen Tiguan på de neste plassene. Volkswagen ble også vinneren i firmabilmarkedet i 2012, med Volkswagen Golf på topp og med Volkswagen Passat som nummer to.

- Det er gledelig at vi for syvende år på rad blir Norges mest kjøpte bilmerke, sier Hekneby.