Miljøvernprisen til Kruse Smith

Sola kommune har tildelt Kruse Smith miljøvernprisen for 2012. Prisen tildeles for selskapets arbeid for miljøet i forbindelse med byggeprosjektet på Kanalsletta.

Kruse Smith holder på å bygge nye kontorlokaler på Kanalsletta på Forus i Sola kommune. Kontorlokalene skal blant annet brukes av deres egne ansatte fra månedsskiftet januar/februar 2013.

- Kruse Smith har som en av de største entreprenørene i Norge en betydelig innvirkning på miljøet gjennom ressursbruk og avfall, skriver kommunen i sin begrunnelse.

- Firmaet har gjennom sin deltakelse i Norwegian Green Building Council (NGBC) jobbet for at norske bygg skal ha en høy miljøstandard gjennom miljøklassifiseringsverktøyet BREEAM-Nor, skriver kommunen videre.

Pådriver for næringen
Gjennom BREEAM blir det satt krav til miljøstandard for lokalisering, energibruk og -kilder, materialbruk, avfall, forurensning, transport, helse og inneklima osv.

- Kruse Smith har gått i gang med å benytte BREEAM-Nor manualen gjennom oppføringen av deres nye kontorbygg på Kanalsletta på Forus som ferdigstilles i januar 2013. Kruse Smith er i den sammenheng med på utviklingen av en standard innen byggeteknologi, samt en pådriver for resten av næringen, skriver Sola kommune.

Gir bedre bygg
I Kruse Smith ble prisen tatt imot med stor glede.

- Vi er svært stolte av denne prisen. Vi ser dette som en bekreftelse på at vår strategiske satsning på miljø legges merke til og skaper ringvirkninger, sier regiondirektør Kjell Svihus i Kruse Smith.

- Vi har engasjert oss i NGBC og tatt i bruk BREEAM-Nor fordi vi ønsker å være en positiv drivkraft for miljøriktig bygging. I tillegg er vi overbevist om at vi har fått et bedre bygg ved å ha stort fokus på miljøhensyn i dette prosjektet, sier Svihus.

Satser videre på miljø
Kruse Smith har også engasjert sin egen BREAM–koordinator Aslaug Helberg i forbindelse med dette arbeidet.

- Bygg påvirker miljøet på svært mange måter. Det kan handle om råvareuttak og produksjon av materialer, om håndtering av avfall i byggeprosessen, byggets energibruk og -kilder, innemiljø, transport og så videre, uttaler Helberg

- For oss handler dette både om å høste erfaringer fra bruken av det nye miljøklassifiseringsverktøyet og ikke minst tanken om å feie for egen dør. Byggebransjen kan bidra positivt med gode, robuste og miljøvennlige løsninger og den beste måten å vise dette er å gjennomføre miljøriktig bygging i praksis, sier Helberg.