Statsbygg lærer mer om Campusutvikling

Statsbygg har gjennom Campusutviklingsprosjektet ønsket å øke sin kompetanse innenfor ansvarsområdet bygg og utomhusanlegg i Universitets og høgskolesektoren.

Gjennom prosjektet har vi prøvd ut en modell for å lage langsiktige utviklingsplaner, der institusjonens behov settes inn i en regional sammenheng og knyttes nærmere til de kommunale planprosessene. I tillegg har vi utarbeidet en statuskartlegging for alle våre 25 UH-campus med inspirasjon fra internasjonale eksempler på campusutvikling.

I Norge har kvalitet i utdanning og forskning frem til nå, i hovedsak handlet om studietilbud, lærekrefter som tilbys og forskningsmidler og fasiliteter. Bygg som innsatsfaktor i undervisning og forskning har ikke vært høyest på dagsorden og dermed har heller ikke campus som potensiell konkurransefordel i kampen om studentene og de beste forskerne vært i fokus.

Statsbyggs konferanse i november avsluttet kompetanseutviklingsprosjektet, men Statsbygg vil fortsette arbeidet for å være i forkant av utviklingen og dermed ivareta kundenes behov og tilby det kundene etterspør.

Foredragene som ble holdt av høyt kvalifiserte internasjonale foredragsholdere vil være nyttig lesning både for de som deltok på konferansen og alle andre med interesse for fagområdet campusutvikling.