Reinertsen bygger fiskeforfabrikk til 800 mill

Marine Harvest etablerer ny fiskefôrfabrikk på Valsneset, utenfor Trondheim. Trondheimsbaserte Reinertsen AS er valgt som totalentreprenør på civil works i prosjektet.

Den nye fabrikken vil koste ca 800 millioner å oppføre, og ha kapasitet til å produsere hele 220 000 tonn fiskefôr i året. Fôret vil gå til å produsere 190.000 tonn laks, hele èn milliard middager. Lakseoppdrett er en av de mest effektive metodene å produsere animalsk protein på.

Anlegget vil bestå av flere bygg. Det største bygget er prosessbygget. Prosessbygget blir et imponerende bygg med en grunnflate på ca 30x50 meter og en høyde opp mot 40 meter.

Tidsbesparende løsninger
- I dette prosjektet er tid en vesentlig faktor. Vi har planlagt bygget med selvbærende forskalingselementer for utstøping av dekkene, og det er en løsning vi tror vi spare mye tid på grunn av at det reduserer behovet for understøttelse når dekkene støpes ut, sier Kristian Reinertsen i Reinertsen AS.

Reinertsen har planlagt kontorbygget på om lag 600 kvadratmeter som et modulbygg. Bygget skal altså produseres i fabrikk, og monteres sammen på anleggsplassen.

Lokal tilhørighet
Marine Harvest valgte Reinertsen AS som totalentreprenør foran tre andre konkurrenter, blant annet på grunn av deres lokale tilhørighet og ekspertise.

- Vi er stolte av å få dette oppdraget. Det ligger mange byggtekniske utfordringer vi får bryne oss på i et prosjekt som dette. Vi berømmer Marine Harvest som satser friskt i trønderregionen, sier Reinertsen.

Gunstig plassering
Plasseringen på Valsneset er svært gunstig da man vil legge opp til å frakte fôret ut til anleggene med båter. Her er det svært god plass til å bygge både en stor fabrikk og skikkelig kaianlegg.