Enda større og grønnere hagemesse

– Neste års hagemesse på Lillestrøm skal bli grønnere og mer innholdsrik enn noen gang. I tillegg øker vi satsningen på lekeplass og park, sier prosjektleder Marit Sagen i Hage 2013.

Rett over påske braker det løs med nok en hagemesse på Lillestrøm. Fra fredag 12 til søndag 14 april vil messehallene fylles med utstillere og publikum. I tillegg vil det bli en lukket fagdag for bransjefolk torsdag 11 april.

– Hagemessen er en unik møteplass der hageinteresserte får oppfylt sine ønsker om inspirasjon og ideer til eget uterom, sier Sagen til hage.no.

Stor interesse tidlig
Hun kan melde om rekordstor interesse fra utstillere.

– Aldri tidligere har vi solgt så mye utstillingsplass så tidlig. Vi har kun få plasser igjen i de to publikumshallene A og B, mens det fortsatt er noe ledig i i fagdelen i hall C, sier Sagen.

Hun forteller at BoGrønt, Interflora og Plantasjen, i tillegg til en rekke spesialgartnerier, allerede er på plass.

Forrige hagemesse hadde 150 utstillere og ble besøkt av over 30 000 publikummere, noe messegeneralen karakteriserer som en stor suksess.

Neste års messe vil gå parallelt med den store Fotomessen, og mange vil sikkert glede seg over denne kombinasjonen, mener Sagen.

Inspirasjon og fag
– Inspirasjons- og idéområder, møte med fagpersoner innenfor gartner og anleggsgartnerfag, landskapsarkitekter, en rekke kurs og seminarer og mulighet for gode kjøp skal gi publikum opplevelser og et faglig utbytte de ikke finner i et vanlig hagesenter, sier hun.

Økt satsning på lekeplass og park
Nytt av året er en stor satsning på lekeplass og park. Dette blir samlet i en egen hall, sammen med aktører som henvender seg til det profesjonelle markedet.

– Lekeplass- og parkleverandører har ikke hatt noen egen arena for sine produkter. Vi synes det er spennende å lage messe for dette segmentet, og tror vanlige besøkende også vil sette pris på å se produkter som borettslag, stat og kommune kjøper inn, sier prosjektlederen.

Det vil også være interessante produkter for privatpersoner i faghallen.

Aktiviteter og seminarer
På messen vil det ellers være mye som skjer. Kurs og seminarer skal inspirere og gi nyttig lærdom om ulike temaer. På en av messedagene vil også distriktsmesterskapet i blomsterbinding for Oslo og Akershus foregå. Dette er åpent for publikum, så her vil man få mulighet til å se de beste blomsterdekoratørene i aksjon.

Messemagasin
Også til Hage 2013 skal det gis ut et eget offisielt messemagasinet. Dette produseres og utgis av hage.no/Byggeindustrien.

Her kan du lese noen av artiklene og se bilder fra fjorårets messe:

Opplev hagemessen i bilder

Alt om hagemessen

Se videoer fra hagemessen

Mye hagekunnskap samlet på ett sted