Green Mountain velger Schneider Electric

Alle kontrakter for levering av infrastruktur til Green Mountain datasenter ved Rennesøy i Rogaland er nå i boks og leveransene er allerede i gang i det 21.000 kvadratmeter store fjellanlegget, som bygges i et tidligere høysikkerhets NATO ammunisjonslager.

Energispesialisten Schneider Electric vil levere fysisk IT-infrastruktur til anlegget som tar sikte på å bli verdens grønneste datasenter.

- For et datasenter med vårt ambisjonsnivå er det helt avgjørende å velge leverandører som har de mest energieffektive og driftsøkonomiske løsninger på markedet. Derfor falt vi, etter en grundig vurdering, ned på Schneider Electric som leverandør for IT-infrastruktur, kjøling, strømforsyning og styring av datasenteret, forteller Knut Molaug, daglig leder i Green Mountain.

Databruk fordobles annethvert år og står i dag for 2% av verdens CO2-utslipp. For å redusere utslipp planlegges det nå datasenter som legges under bakken, eller som her inne i et fjell. Green Mountain Data Center er det eneste som hittil har gått fra tegnebordet til bygging av de store og mye omtalte datasentrene i Norge.

- Skal en i dag bygge et supereffektivt datasenter er det viktig å velge effektive kjøleløsninger av serverne og sørge for effektiv bruk av arkitektur og teknologi. Dette gjør vi her, sier Molaug.

Plassert på Rennesøy i Rogaland kan datasenteret dra nytte av naturgitte forutsetninger som klima, nedbør og tilgang på fornybar energi. Nedkjølingen skal gjøres med vann fra fjorden fra en dybde som holder seg stabilt på åtte grader hele året. Sjøvann blir kjørt gjennom varmevekslere som kjøler vann til kjølerne inne i fjellet. Dette er en effektiv løsning og miljøvennlig bruk av ressurser.

- Sammen med våre fleksible, skalerbare og pålitelige datasenterløsninger og en unik beliggenhet som tar strøm fra forskjellige kraftnett, vil Green Mountain kunne gi en ekstremt god strømforsyningssikkerhet til sine kunder, forteller Arild Bjørkedal, VP for IT Business i Schneider Electric.

- For Schneider Electric er dette en viktig kontrakt og vi ser frem til å være en del av utviklingen av fremtidens datasenter i Norge, fortsetter Bjørkedal.