Vekterne vant ikke fram med krav i lønnsnemnd

Vekterne organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund fikk ikke mer i lønnstillegg enn det siste tilbudet fra arbeidsgiversiden. Samtidig er forbundslederen glad for at flere av de andre tilleggene er beholdt.

Resultatet kom fram i en kjennelsefra Rikslønnsnemnda fredag, etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i vekterstreiken 8. juni.

Vekterne får et tillegg på 4,50 kroner i timen, og fagbrevtillegget heves til 7 kroner. Dessuten opprettholdes tilleggene omtalt som «Bom på dagtid» og «Helse- og sosialtjeneste».

Vekterne organisert i Parat aksepterte skissen fra Riksmekleren, mens kollegene deres organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) gikk ut i streik. Til bladet Arbeidsmandensier forbundsleder Erna Hagensen i NAF at hun er fornøyd med at medlemmene beholder tilleggene som Parat-vekterne mistet.

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Servicemener at motparten bør gå litt i seg selv etter kjennelsen.

– Rikslønnsnemndas kjennelse viser at forbundet gikk til streik på et urealistisk lønnskrav. NHO Service tilbød NAF et godt økonomisk tilbud, som ble avvist av forbundets forhandlingsutvalg, sier Furulund.