Konkurransemyndighetene gransker Telenor

Konkurransetilsynet og ESA undersøker om Telenor har misbrukt sin dominerende stilling eller drevet konkurransebegrensning i mobilmarkedet. Tirsdag ble det gjennomført razzia hos selskapet.

Undersøkelsene ble gjennomført i lokalene til Telenor Norge og Telenor ASA på Fornebu, opplyser selskapet selv i en pressemelding.

«Undersøkelsene gjennomføres med bakgrunn i Artiklene 53 og 54 i EØS-avtalen, og gjelder mobile telekommunikasjonstjenester som tilbys på grossist- og sluttbrukernivå i Norge, herunder tale, SMS, MMS og data, samt mobiltjenester solgt i pakker som inkluderer andre produkter/tjenester», heter det i meldingen.

Samarbeider
Telenor understreker at selskapet har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk. Selskapet opplyser at det vil samarbeide med myndighetene om kontrollen, slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. Utover dette ønsker ikke Telenor å kommentere saken.

Konkurransetilsynet bekrefter at det ble gjennomført bevissikring hos Telenor.

«Bakgrunnen for kontrollen er at tilsynet ønsker å få avkreftet eller bekreftet en mistanke om brudd på konkurranseloven. Saken gjelder Telenors virksomhet i mobilmarkedet i Norge», opplyser Konkurransetilsynet.

Uanmeldt
Bevissikringen tirsdag var godkjent av tingretten, slik det kreves, men ble gjennomført uanmeldt, opplyser tilsynet. Ifølge DN.no startet razziaen i lokalene på Fornebu klokka 9.

Konkurransetilsynet vil starte arbeidet med å gjennomgå eventuelle funn, men opplyser at det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta.

Telenor opplyser at også EFTAs overvåkingsorgan ESA har iverksatt undersøkelser. Overfor NTB ønsker ESAs informasjonsansvarlige, Trygve Mellvang-Berg, ikke å gi ytterligere kommentarer.

Telenor-aksjen falt rundt 1,5 prosent på Oslo Børs da nyheten ble kjent tirsdag, etter å ha ligget ganske flatt den første delen av dagen.