God start for Naboen på Østlandet

Østlandet har tatt godt i mot den nye naboen fra Stavanger. Selskapet Naboen Varme og Tørketeknikk AS er allerede i gang på mange prosjekter og har mye nytt på gang.

Selskapet ble etablert 20. august, og konsentrerer sin virksomhet rundt varme og avfukting av bygg.

Lang erfaring
– Vi tilbyr løsninger med alle vanlige energikilder og skal ta en posisjon som underentreprenør med prosjekteringsansvar, forteller daglig leder Yngvar Dalen. I oppstartsfasen har han hatt med seg Glenn Øyvind Teig. Begge har tidligere vært ansatt i Ramirent, og har solid bakgrunn innen faget.

– Vi legger stor vekt på kompetanse og har massevis av erfaring. Utstyret vårt skal være det beste som kan framskaffes, både med tanke på teknologi, sikkerhet og miljø. Kundene skal kjenne at de har med Naboen å gjøre, sier Dalen.

Rask vekst
Selskapet har vokst siden oppstarten og har nå sju ansatte. Denne utviklingen skal fortsette, og de er i ferd med å ta stadig nye markedsandeler.

– Vi er blitt godt tatt imot. Vi så for oss en utvikling med å starte rolig, men dette har gått veldig bra så vi har allerede oppjustert forventingene. Målet er at vi skal bli størst i Norge på oppvarming og avfuktig, slår Dalen fast.

De har fått kontrakter med flere av de største selskapene som Betonmast, Selvaagbygg, NCC, AF Gruppen og så videre.

– Det største prosjektet vi har nå er for Veidekke på Forenbu med Hagebyen, sier Dalen. Hovedoppgavene til selskapet innbefatter blant annet byggtørking, frostsikring, støpefyring, fasadeoppvarming samt oppvarming til tak-over-tak-løsninger.

– I tillegg varmer vi opp store telt til ulike festarrangementer, legger Dalen til.

Stor-Oslo
Selskapet har lagerfasiliteter på Trøgstad i Østfold, og har store deler av Østlandet som sitt satsingsområde.

– Tanken er å konsentrere oss det sentrale Oslo-området for så å utvide. Vårt hovednedslagsfelt er fra Drammen til Gardermoen, sier Dalen.

De har investert i mye nytt utstyr.
– Dette har vi kjøpt fra fabrikk i Tyskland, som har produsert mye spesialtilpasset utstyr for oss, sier Dalen.

I første omgang skal selskapet kun satse på varme og avfukting.
– Dette er et eget fag, og vi ønsker ikke å blande inn resten av utleiekonseptet her ennå. Vi skal nå gjøre Naboen kjent på Østlandet og gi selskapet et godt rykte. Deretter skal Naboen komme og etablere seg med en egen fullsortimentsavdeling her, sier markedsdirektør i Naboen, Mårten Hatteberg. Hatteberg ble ansatt i selskapet i oktober, etter mange år i Malthus-konsernet.

– Vi er nå etablert med egen avdelingen i Bergen og Haugesund, ved siden av hovedkontoret i Stavanger. Vi er også på plass med Naboen Varme og Tørketeknikk i Oslo, og når de riktige personene dukker opp, vil vi etablere Naboen for fullt i Oslo-området. Planene for ekspasjon er klare, legger Hatteberg til.

I 2012 vil hele Naboen-konsernet omsette for ca. 60 millioner kroner, noe som er en økning fra 38 millioner i 2011.