Fabritius og HENT sammen om nytt bilanlegg

Etter en periode på om lag fire måneder med samspill, prosjektbearbeidelse og optimalisering har Fabritius Gruppen AS og HENT AS inngått avtale om bygging av nytt bilanlegg på Østre Rosten i Trondheim.

Kontrakten er en totalentreprise og har et omfang på 19.000 kvm med salgsarealer, bilverksted, parkeringsarealer og arealer til bilrelatert virksomhet. Motortrade AS (Mercedes) og Prøven Bil AS (Peugeot) er hovedleietagere i bygget – som er tegnet av Voll Arkitekter AS. Kontrakten har et omfang på 263 millioner kroner ( inkl. mva.). I tillegg vil prosjektet kunne videreutvikles innenfor ulike opsjoner utarbeidet i samhandlingsprosessen.

Planlegging og prosjektering starter umiddelbart og byggestart vil være mars 2013. Ferdigstillelse er planlagt sommer / høst 2014.

- Vi er veldig fornøyd med prosessen som vi har vært igjennom sammen med HENT og ser fram til et godt samarbeide de neste årene, uttaler administrerende direktør i Fabritius, Asgeir Solheim.

- Dette er første gang vi gjør prosjekt sammen med Fabritius men vi merker allerede at her er partene i samme båt - med mål om å utvikle og bygge et flott bilanlegg i Trondheim. Prosjektutvikling og bygging sammen med en solid partner med tydelige kvalitetsmål er både motiverende og verdiskapende, sier markeds- og utviklingsdirektør i HENT, Knut Alstad