KLP Eiendom kjøper stort i Stockholm

KLP Eiendom AS har inngått kontrakt om kjøp av eiendommen Klamparen 10 i Stockholm. Selger er Fabege AB og netto kjøpesum er 962 MSEK.

Eiendommen har sentral beliggenhet på Kungsholmen i Stockholm inn mot Centralstationen og byens CBD. Bygget ble oppført i 1984-1986 og totalombygget/renovert innvendig i 2011- 2012.

Bygget inneholder i hovedsak kontorlokaler. Eiendommens samlede bruttoareal er på 27.500 kvm. Det er 6 leietakere i bygget, hvorav de to største er Skolverket og Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Samlet står statlige leietakere for ca 90 prosent av leieinntektene.

- KLP Eiendom har ønske om å øke sin eksponering i kontormarkedet i Stockholm. Vi gleder oss over å ha fått kjøpt en meget solid eiendom med førsteklasses beliggenhet og gode leietakere. Med dette kjøpet har KLP Eiendom investert ca MRD NOK 3,5 hittil i år, uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er Norges største livsforsikringsselskap. Selskapet leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester til kommuner og fylkeskommuner, helseforetak og til bedrifter både i offentlig og privat sektor, og til deres ansatte. KLP-konsernet har en forvaltningskapital på 324 milliarder kroner.