Teknobygg Entreprenør konkurs

Teknobygg Entreprenør meldte oppbud mandag.

Teknobygg Entreprenør

* I 2008 vant Teknobygg Entreprenør Årets bygg-prisen på Byggegallaen for rehabiliteringen av 1902-bygget ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

* 1.juli 2010 var det en stor omorganisering i selskapet. Teknobygg ble slått sammen med Maja Eiendom, som dannet MajaTeknobygg. Den gang uttalte de til Byggeindustrien at dette markerte en overgang fra gründerforetak til industribedrift.

* Selskapet omsatte for 417,4 millioner kroner i 2011. Betydelig ned fra toppåret i 2009 da omsetningen lå på 588 millioner kroner.

* Resultatet før skatt i 2011 endte på minus 17,8 millioer kroner, ned fra et overskudd på 36,7 millioner kroner året før.

Konkursen påvirker også Teknobygg Tekniske AS

Teknobygg Tekniske AS vil også bli innlevert som en del av denne prosessen ettersom ca. 80 % av aktiviteten er opp mot Teknobygg Entreprenør AS og har utestående langt utover det bedriften tåler. Styret har besluttet innlevering og begjæring oversendes i morgen. Øvrige deler av konsernet vil ikke bli berørt av konkursen, sier konsernsjef Jan Erik Steen i MajaTeknobygg til Byggeindustrien.

«Styret i Teknobygg Entreprenør AS behandlet fredag 16.11 2012 selskapets økonomiske situasjon og konkluderte med at selskapet ikke kan oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller og at selskapets betalingsudyktighet ikke er av forbigående karakter», står det i en pressemelding.

Allerede i slutten av forrige uke verserte det rykter om at en konkurs var nært forestående. Underleverandører hentet ut utstyr fra prosjektet Grilstad Park, melder Adresseavisen.

- Etter finanskrisen i 2008 opplevde bransjen generelt en periode med redusert aktivitet og tilsvarende hard kamp om prosjektene hvor grunnlaget for problemene ble initiert. Enkelte prosjekt går over flere år. Økt aktivitet og økte priser etter 2010 har slått særdeles uheldig ut
på noen av disse, og styrebeslutningen fredag er en direkte konsekvens av dette, skriver selskapet i meldingen.

Teknobygg Entreprenør AS har 115 ansatte som vil berøres av konkursen, og disse er blitt orientert i et allmøte mandag.

Teknobygg Entreprenør AS ble etablert i 1995 og har vært en av de større aktørene med god lønnsomhet gjennom alle år.

Advokat Terje Bjørndahl er oppnevnt som bobestyrer.