Veidekke: Lønnsom eiendomsdel

Veidekke Eiendom kan se tilbake på et godt kvartal med en resultatmargin på 13,5 prosent.

Det er spesielt boligutviklingen i Norge som drar opp Veidekke Eiendom. Omsetningen her til lands økte til 326,1 millioner kroner i siste kvartal, og selskapet solgte 101 enheter.

Veidekke Eiendom-sjef Arne Giske trekker frem et godt og tidlig samarbeid med Veidekke Entreprenør som en av suksessfaktorene for denne delen av konsernet.

Selskapet har også en stor tomteportefølje i Sverige (6.800 enheter). Det svenske boligmarkedet er fortsatt ganske mye tregere enn det norske, men også her er det tegn til bedring. Veidekke tror dette vil snu i løpet av neste år.

Veidekke kommer også til å starte salg og byggingen av det de tidligere har kalt indrefileten i den svenske porteføljen neste år. Svea Fanfar er et boligprosjekt som omkranser Kungliga Musikhögskolan i den eksklusive bydelen Östermalm i Stockholm. Totalt dreier det seg om 360 leiligheter på tomten som akkurat har blitt ferdig regulert.

- Vi jobber med å øke produksjonsnivået og få i gang nye prosjekter. Dette gjelder først og fremst Sverige. I Norge har vi snart nådd de målene vi har satt oss, sier Giske.

Et annet trekk som er spesielt for det norske markedet er at Veidekke i økt grad benytter seg av partnerskap. Dette gjelder blant annet på utbyggingen av 800 leiligheter på Løren (samarbeid med OBOS) og på Sørenga (samarbeid med Rema Eiendom).

Veidekke Eiendom har et mål om 15 prosent avkastning på investert kapital, og Giske mener atde står godt rustet til å oppnå det i årene fremover.

- De underliggende forutsetningene for vekst er til stede. Det er et underliggende behov for boliger som følge av stor tilflytning til byene. Dessuten har vi tomter, den kompetansen og kapitalen som skal til for å nå målene.