Ingen bombe fra naturvernerne

Det kommer ikke som noen bombe på oss at Naturvernforbundet går i mot et ferjefritt E39 fra Sørlandet, langs Vestlandet og til Trøndelag. Etter det vi har lagt merke til protesterer Naturvernforbundet mot alt som andre folk oppfatter som fremskritt her i landet.

Et ferjefritt E39 vil bety uendelig mye for veldig mange mennesker her i landet.

Det vil gi både land og folk en bedre hverdag. Dette prosjektet vil også bety mye for arbeidsplasser og næringsliv. E39 går tross alt gjennom et område som står for en stor del av verdiskapningen her i landet.

Nå har forbundet skrevet brev både til Samferdselsministeren og til Miljøvernministeren.

«Naturvernforbundet mener at planene om og diskusjonen rundt en ferjeløs stamvei Trondheim – Kristiansand ikke har tatt hensyn til natur- og miljøspørsmål», heter det i brevet.

Kjenner vi forbundet rett vil det nå komme en lang rekke krav om utredninger herfra og til evigheten slik at prosjektene kan utsettes lengst mulig. Vi håper politikerne nå lar demokratiet får virke. Vi har snart et stortingsvalg. Da får vi se om noen stortingspolitikere eller partier velger å stå på Naturvernforbundets linje - og så får vi se hvilken oppslutning disse får for dette etter vårt bakstreverske synet.

Nye E39 vil være et grensesprengende prosjekt. Det vil bli satt en rekke nye verdensrekorder både når det gjelder bruspenn og utvikling av ulike teknologiske byggemetoder. Dette prosjektet vil igjen bidra til å sette Norge på verdenskartet. Dette er teknologi som vil ha et stort marked rundt om i verden.

I tillegg vil det sikre tusenvis av arbeidsplasser.