Njål og Cato Østerhus hedret

Njål og Cato Østerhus i Øster Hus Gruppen (Sandnes) ble tidligere i uken hyllet som nasjonale finalister I Ernst & Young Entrepreneur Of The Year region sørvest.

Konsernsjef Øystein Matre i Westcon Group AS i Ølensvåg vant i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012, region Sørvest.

Westcon Group er en ledende totalleverandør av tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri.

Kåringen er en del av verdens største vekstskaperprogram, som arrangeres i over 50 land.

Samme kveld ble også Njål og Cato Østerhus hyllet som finalister fra region Sørvest.

Øster Hus Gruppen AS og Øster Hus AS bygger bolighus og hytter på egne tomter fra Hå i sør til Rennesøy i nord, og deltar i hele verdikjeden fra tomteutvikling til salg. Øster Hus Gruppen består av driftsselskapene Øster Hus, KleppHus, Jærbygg og Solhytten, i tillegg til tomte-/eiendomsselskapet Øster Hus Tomter. Brødrene Njål og Cato Østerhus startet som tømrere på 80-tallet og har gjennom mer enn 25 års tett og godt samarbeid utviklet en tradisjonell byggmesterforretning til dagens konserngruppe. Brødrene eier 50 prosent hver og de to konsernene omsatte i 2011 for 1 milliard kroner.

Totalt 18 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober. En uavhengig jury velger deretter ut 9 av de 18 til å kjempe om å bli Norges beste vekstskaper innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tirsdag 27. november. En av disse vinner i tillegg den nasjonale hovedprisen, Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012, og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2013.

Juryen for 2012:
* Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)
* Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge
* Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity 
Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice
* Harald Tyrdal, tidl. konsernsjef i Optimera Gruppen
* Åse Aulie Michelet, adm. dir. Teres Medical Group
* Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle og vinner Entrepreneur Of The Year 2009
* Linda Bernander Silseth, adm. dir. Flytoget