Moelven signerer ny BoKlok-avtale med Skanska

Moelven Byggmodul AS signerer en ny samarbeidsavtale med Skanska Bolig AS som potensielt innebærer modulleveranser for 120 millioner.

Samarbeidsavtalen gjelder for Østlandet og avtaleperioden er foreløpig satt fram til 2014. Ambisjonene er at de to selskapene sammen vil gjennomføre fem prosjekt i avtaleperioden fra tredje kvartal 2013. Over en to års periode kan dette bety leveranser på rundt 250 moduler og avtalen vil potensielt være verdt i overkant av 120 millioner for Moelven Byggmodul.

BoKlok er et boligkonsept utviklet av Skanska og IKEA i fellesskap. Gjennom dette samarbeidet bygger Skanska kloke boliger for folk som vil bo godt i eget hjem, og fremdeles ha penger til overs til andre ting. Leilighetene kan kjøpes over disk i IKEA-varehusene av BoKlok sine egne selgere. Boligene tilbys til medlemmer av IKEAs kundeprogram - IKEA Family.

Markedssjef Jo Finborud og salgssjef Gunnar Skjæret i Moelven Byggmodul AS er stolte over at modulprodusenten i Moelv er valgt som samarbeidspartner i et konsept som er en kjempesuksess i Sverige og som Skanska nå satser stort på i Norge.

- Konseptet baserer seg på tomter med sentral beliggenhet med prisgunstige leiligheter i god kvalitet som selges i IKEAs varehus. Leilighetene har innredning fra IKEA (kjøkken, bad og garderobe) som monteres her på fabrikken i Moelv og leilighetene bygges med nøkkelferdige moduler produsert hos Moelven Byggmodul. Det er ikke tilvalgsmuligheter i konseptet – noe som bidrar til gunstig pris og rasjonell produksjon, sier Finborud og Skjæret, som begge over en periode har vært involvert i prosessen med Skanska.

Moelven overleverte i august 2011 leilighetsprosjektet Brekkeveien i Ås i Akershus til Skanska Bolig AS. På bare tre måneder ble 32 leiligheter fordelt over fire like bygg i to etasjer bygget og gjort innflyttingsklare. 70 % av verdien per leilighet ble produsert på fabrikk, og modulene – ferdig med komplette bad- og kjøkkeninnredninger - ble deretter kjørt til byggeplassen for montering.

Direktør Tarjei Riiser i Skanska Bolig AS og ansvarlig for BoKlok-satsingen i Norge sier at prosjektet i Brekkeveien og produktene fra Moelven på mange måter var pilot for Boklok-konseptets videre satsing i Norge.

- Identiske to- og tre roms leiligheter ble bygget opp av prefabrikkerte moduler. Hensikten med BoKlok er å tilby en ny, bra bolig som folk med vanlig kjøpekraft har råd til. Alle leilighetene fra BoKlok Norge vil ha kjøkken- og baderomsinnredning fra IKEA som standardutstyr. Jeg fremhever industrialisering av byggeprosessen som en meget rasjonell og kvalitetssikker metode, sier Riiser.

Han forklarer at Skanska er avhengige av effektive prosesser i konsepter som BoKlok.

- Det viste prosjektet i Brekkeveien at vi får fra Moelven. Industriell bygging gir færre problemer med hensyn til byggefeil og fuktighet, og gjenkjennelsen av produktet i fabrikken gjør at produksjonen går raskere. Kort sagt øker det kvaliteten på bygget og gir bedre kostnadseffektivitet, sier Riser.