Stor skolekontrakt til Seltor

På Økern i Oslo åpner splitter nye Kuben videregående skole dørene neste høst. Men allerede nå forvandles nabobygget til en ny 80-millioners sambruksskole med plass til ytterligere 450 Kuben-elever.

Seltor er tildelt kontrakten på ombygging av den gamle Kabelfabrikken på Økern til videregående skole for Aberdeen som byggherre og undervisningsbygg som leietager.

Kontrakten er på 70 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Totalt har prosjektet en prislapp på 80 millioner kroner, eksklusiv moms.

- Det er veldig tilfredsstillende å gjennomføre et utviklingssamarbeid tett med byggherre og leietager som skaper et godt prosjekt for alle involverte, sier daglig leder Christian Olsvik i Seltor Øst AS.

Skolen som bygges ligger vegg i vegg med den nye yrkesfaglige  Kuben videregående skole. Samtidig som gigantskolen åpnes til skolestart i 2013, kommer altså elever til å innta enda en ny skole som vil gå inn under Kuben-paraplyen.

Skolen bygges fordi Oslo kommune ønsker å utvide det planlagte tilbudet på Kuben med ytterligere 450 elever på studiespesialiserende opplæringsløp med spesialisering innenfor teknologi og entreprenørskap.

Målet er å forsterke det studiespesialiserende tilbudet og skolens fremtidige profil som et opplæringssted for teknologi og innovasjon.

– Hovedgrepet har vært å bruke det åttekantede bygget der kabeltromlene opprinnelig blitt laget, til såkalt tørre klasserom der det kan undervises i fag som IT og naturfag, sier prosjektsjef Arve Aslaksen i Aberdeen.

Den gamle kabelfabrikken fra 50-tallet ble kontorisert for første gang på 80-tallet. På 2000-tallet var det blitt et rent kontorbygg.

– Skolen skal stå klar innen 1. juni neste år, så det skal produseres for ganske mange millioner i ukene og månedene fremover. Fremdriftsplanen er stram, men Seltor Øst sier det skal være gjennomførbart, sier Aslaksen.

Totalt rehabiliteres 5 675 kvadratmeter. Til sammen vil det gi 20 klasserom, en gymsal, garderobeanlegg, leseplasser, grupperom, kontorer, oppholdssoner og et auditorium. Bygget blir Breeam Nor-sertifisert.