Navarsete sier hun vil beklage overfor Borch

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete sier hun mandag vil komme med en uforbeholden beklagelse til Senterungdommens leder Sandra Borch.

– Jeg kommer til å gi Sandra Borch en unnskyldning uten forbehold på mandag, sier Navarsete til NRK.

Søndag kveld kommenterte Navarsete for første gang konflikten med partiets ungdomsleder. Hun sier hun nå vil gjøre det hun kan for å få stanset bråket i partiet.

Konfrontasjon

Det var på et seminar om ungdomsdemokrati i Dyrøy i Troms 18. september at Navarsete havnet i en heftig diskusjon med ungdomspartiets leder.

Bakgrunnen for konfrontasjonen var en artikkel i Aftenposten samme dag der Borch ga uttrykk for at hun mente nestleder Ola Borten Moe ville være en sterk kandidat til å overta når Navarsete en dag gir seg.

Ifølge VG varte det som ble oppfattet som utskjelling fra en tydelig forbannet Navarsete, i flere minutter. Hun skal blant annet ha sagt klart ifra om at det blir vanskelig å la ungdomspartiet få delta i politiske beslutninger framover, dersom de ikke samarbeider åpent med moderpartiet.

Ungdomspartiet fulgte opp med et krast brev til sentralstyret der det heter at «Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte senterungdommer på 15 år».

Beklaget

Navarsete sa allerede torsdag at hun beklager at Sandra Borch «opplever at hun ble skjelt ut». Men dette var ikke godt nok, og flere partitopper ba partilederen komme med en ny og uforbeholden beklagelse.

Andre partitopper, som Per Olaf Lundteigen og lederen for Senterkvinnene, Bjørg Bergheim, har støttet partilederen. Tirsdag skal saken behandles i Senterpartiets sentralstyre.

– Alle som kjenner meg, vet at jeg er et menneske med følelser, det er det samme engasjementet som gjør at Senterpartiet har fått gjennom saker. Engasjementet mitt kan av og til føles støtende for andre, men det har jeg aldri hatt noe ønske om, sier Navarsete til NRK søndag kveld.

Vil ikke endre seg

Navarsete som også tidligere har måttet tåle kritikk for sine følelsesutbrudd, sier hun kan skjønne at det stilles spørsmål, men sier at også toppolitikere må få vise følelser når begeret er i ferd med å renne over.

– Det kan virke som vi går i en retning der alle skal være A-fire. Jeg er ikke det. Jeg er lett å glede, men også lett å såre, og jeg blir lett engasjert for det jeg brenner for. Det hender kanskje jeg blir for engasjert, og de som ikke kjenner meg, kan oppfatte det som sinne, sier Navarsete.

Senterpartilederen sier hun ikke kommer til å forandre lederstil etter den opphetede konflikten med ungdomspartilederen.

– Jeg ønsker ikke å bli et kaldt ansikt som har det samme uttrykket uansett hva som skjer. Dersom det ikke er rom for det i politikken, må partiet ta konsekvensen av det, sier hun.