Spillet rundt Entra

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) blir settestatsråd for næringsminister Trond Giske (Ap) i Entra-saken. Dette ble bestemt i ekstraordinært statsråd tirsdag.

I de siste dagene har det vært store oppslag og ville spekulasjoner om hva som egentlig skjedde da Giske-vennen Rune Olsø ble ansatt som ny administrerende direktør i Entra Eiendom AS.

Vi har den siste tiden sett en rekke tvilsomme ansettelser og utnevnelser fra den rødgrønne regjeringens side. Entra-saken er bare toppen av et isfjell. Det har utviklet seg en ukultur som det norske folk reagerer på. At ikke statsminister Jens Stoltenberg skjønner dette, er for oss en gåte. Slike saker gjør at mange velgere reagerer, og dette kommer ikke minst Arbeiderpartiet til å merke. Pampevelde er noe folk flest ikke liker.

Hvor er selvinnsikten, spør vi.

– Oppnevnelsen som settestatsråd gjelder ved behandlingen av saker vedrørende Entra Eiendom AS, hvor statsråd Giske på grunn av sin relasjon til Rune Olsø anses inhabil eller ønsker å fratre fordi det foreligger omstendigheter som medfører at han er nær grensen for inhabilitet, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Olsø er tidligere leder av Trondheim Ap og kjenner Giske fra langt tilbake. Det gjør ikke saken bedre at Giske også har rekruttert andre gode venner til Entra-styret – en av dem er nær venn med Olsø, skriver Adresseavisa.

Dette ikke bare nærmer seg pampevelde. Dette er pampevelde.

Etter vårt syn trengs det nå en generalopprydding mange steder.