Peab jakter på nytt hovedkontor

Peab i Norge har etablert en egen avdeling for næringsutvikling, og en av hovedoppgavene er å finne en egnet tomt for oppføring av nytt hovedkontor.

Peab har i første rekke sondert terrenget i områdene rundt Majorstuen, Skøyen, Sentrum, Helsfyr og Lysaker.

- Det er disse områdene vi ser som spesielt egnet i hovedstaden, sier distriktssjef Henning Hanevold. Han er på utkikk etter en tomt eller eksisterende bygning som kan fungere både som et utviklingsprosjekt og som hovedkontor for Peab i Norge. Vi ønsker å utvikle og oppføre et moderne og miljøvennlig bygg med godt tilrettelagt infrastruktur. Vi er i den heldige situasjon at vi har kompetanse både på utviklings- og entreprenørsiden i eget hus, og det vil være spennende og lærerikt og gå i gang med en slik prosess, sier Hanevold, som leder avdelingen for næringsutviklingi Peab.

Peab er i dag lokalisert på Huseby, men ønsker kontakt med eiendomsinnehavere i de nevnte områdene. Det er aktuelt både med tanke på eget hovedkontor og for andre næringsprosjekter.

Peab har et relativt stort og tverrfaglig miljø på eiendomsutvikling innen områdene akkvisisjon, prosjektering, prosjektledelse, konsulentbistand, salg og markedsføring.

- Et av våre fortrinn er nettopp vår evne til å gjennomføre kombinasjonsprosjekter mellom bolig og næring. Vi har et par bra erfaringsprosjekter med Sognsveien 66 og Bekkestua sentrum, hvor vi har næring i første etasje og boliger over, sier Hanevold.

Peab er i startgropen med næringsutvikling, og sonderer nå muligheter for ulike prosjekter i Oslo-området. Hanevold har selv solid hotellerfaring på utviklersiden. Han har vært utvikler og byggherre for RadissonBlu Trysil og byggherre for Park Inn Trysil ved siden av at han også har arbeidet en årrekke i Business Development for Rezidor Hotel Group som er morselskapet til varemerket Radisson Blu og ParkInn.

I tillegg har Peab de siste årene oppført et titalls hoteller som bl.a. Scandic Hotel på Fornebu, Hotel Post i Gøteborg, Quality Hotel Waterfront i Ålesund og Park Inn Mountain Resort i Trysil. Peab er også inne på eiersiden sammen med Skistar i Radisson Blu Resort og nevnte Park Inn Mountain Resort i Trysil.

- Disse hotellprosjektene har tilført selskapet betydelig erfaring på entreprenørsiden som vi kan kombinere med hotellutvikling. Vi ser et potensial i næringsutvikling i Osloområdet både når det gjelder hotell og andre næringsprosjekter, sier Henning Hanevold.