Skrapmetall finansierte fest i Oslo-etat

Ansatte i Vann- og avløpsetaten i Oslo har i flere år solgt kommunens skrapmetall. Istedenfor å gå tilbake til etaten, gikk pengene til fester.

Ved å selge alt fra brukte kumlokk til gamle rør kunne de ansatte legge fortjenesten i en hemmelig velferdskasse som finansierte flere fester for de ansatte. Beløpet dreier seg om flere hundre tusen kroner, skriver VG.

Praksisen kalles snausing og har ifølge avisen skjedd ved en av etatens driftsstasjoner. Flere personer har visst om hva som foregikk, ifølge etatsledelsen.

– Uansett størrelsen på beløpet er dette kommunens inntekter, som skulle gått til å løse fellesskapsoppgaver. Det er helt uakseptabelt at pengene har blitt brukt til noe annet, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V) til avisen. Han ble orientert om saken før sommeren.

Toppsjefen i etaten, sier han ikke visste at pengene stammet fra salg av kommunens eiendom.

– Jeg trodde det var spleiselag, sier Per Kristiansen som er fungerende direktør for Vann- og avløpsetaten i hovedstaden.

Vann- og avløpsetaten har nå engasjert et advokatfirma for å foreta en gransking av praksisen. En rapport skal leveres i oktober.