Høgskolen i Bergen - alle entrepriser inngått

Statsbygg har inngått siste entreprise i høgskoleprosjektet i Bergen.

Det var utendørsentreprisen, med en verdi på kr 36,1 millioner, og som ble inngått med Anleggsgartnermester Magne Løvaas AS.

Statsbyggs prosjektsjef Arne Solberg sier at prosjektet med dette har passert en viktig milepæl:

- Nå er det bare utføringen som gjenstår. Det vil si at vi kan vie all vår oppmerksomhet til å følge opp arbeidene ute. I dag har vi en produksjon på mellom 2,5 og 3 millioner kroner pr dag. Da gjelder det at det som blir produsert er i henhold til det avtalte.

Dette prosjektet gjennomføres med byggherrestyrte, delte entrepriser, og totalt er det inngått 24 “byggentrepriser”. Prosjektet er på 51 000 kvadratmeter og skal koste nærmere 2,5 milliarder kroner. Det er det største prosjektet Statsbygg har hatt etter operaen.

- Det er et stort prosjekt, med stor variasjon i det vi bygger. I tillegg til vanlige auditorier, kontor og lesesalsplasser bygger vi blant annet danse- og musikksaler med store krav til akustikk og gulvtyper. På grunn av kravene til god akustikk, bygges ganske mange rom med både skjeve og doble vegger og flytende gulv. Vi bygger sengerom og laboratorier for sykepleierutdanningen, sveiserom og rom med undertrykk. Det er jo store ulikheter i utdanningen til hhv lærer, ingeniør og helse/sosialfag og det reflekteres tydelig i de arealene vi bygger, forteller Arne Solberg.

- Jeg må også si at det har vært inspirerende å inkludere de gamle verkstedbyggene til NSB i anlegget. Vi synes det er løst på en fin måte, og at arkitektene, HLM Arkitektur og Plan AS og CUBO Arkitekter AS, har forent det gamle og det nye på en flott måte. Byggeteknisk har det selvsagt bydd på noen utfordringer, men det er jo bare morsomt, avslutter en fornøyd prosjektsjef.

Prosjektet skal stå ferdig til semesterstart høsten 2014.