Arnstadrapporten to år etter

Det er to år siden Arnstad-utvalget viste at det største potensialet for energieffektivisering er i den eksisterende bygningsmassen.

Næringslivets og arbeidstakernes organisasjoner inviterer til konferanse om energieffektivisering i eksisterende bygg, for å diskutere politikken og virkemidlene som må komme på plass.

Konferansen finner sted mandag 26. november kl.12-15 i Næringslivets hus på Majorstuen.

På konferansen vil Eli Arnstad og andre ta opp tråden fra rapporten og utfordre regjeringen og stortingspolitikerne. Sentrale problemstillinger er hva Norges mål for energieffektivisering bør bli og hvordan insentivene for energisparing i eksisterende bygg skal utformes i Norge.

Trine Skei Grande (V), Erling Sande (SP), Ketil Solvik-Olsen (FRP) og Siri Meling (H) deltar på konferansen, tillegg til bestilleren av Arnstadrapporten; Kommunal- og regionaldepartementet ved Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken.

Mer effektiv bruk av energi er et politisk mål med bred tilslutning i Norge. I klimaforliket i juni 2012 vedtok Stortinget at det skal settes et mål for energieffektivisering i bygg. Det er to år siden Arnstad-utvalget viste at det største potensialet for energieffektivisering er i den eksisterende bygningsmassen, og utfordret myndighetene til å nytte mere forutsigbare økonomiske støtteordninger for å fremme energieffektiviseringen.

Et fullstendig program kommer snart.