Næringen må samles

Vi har alltid vært opptatt av at byggenæringen må samordne sin virksomhet. Det gjelder også innenfor de ulike produkt- og sektorområdene. Ved å stå samlet kan byggenæringen få betydelig større gjennomslagskraft enn det man har fått til så langt. I mange år har det vært tatt til orde for en samling av alle organisasjonene innen mur og betong. Det ble gjort et forsøk for noen år siden. Det strandet. Men det må ikke hindre at man må prøve igjen.

Vi har en rekke foreninger som skal jobbe for betongens beste, men etter vårt syn burde man for lengst ha samlet ressursene. I de siste årene har man gjort en meget viktig jobb gjennom sammenslutningen byggutengrenser.no. Det var meningen at dette samarbeidet skulle opphøre nå ved årsskiftet, men det er forslag om at byggutengrenser.no kan fortsette sin virksomhet i ett år til. Det støtter vi.

Vi håper at man også i løpet av dette året kommer videre i arbeidet med å lage en stor og slagkraftig betongorganisasjon som kan samle alle deler av denne viktige bransjen. Det vil være naturlig at også murbransjen blir trykket med i dette arbeidet

Det blir en stadig tøffere ka mp om å få de ressurser som trengs for å drive organisasjoner. Det er derfor viktig at man samler både ressurser og de beste folkene på ett sted.