Gir 20 millioner til treindustrien

Innovasjon Norge har fått ytterligere 20 millioner kroner til å bistå bedrifters utvikling av trefiberbasert produksjon.

Midlene er en del av regjeringens tiltakspakke på 100 millioner kroner til styrking av treforedlingsindustrien, besluttet i revidert statsbudsjett 2012.

Midlene skal brukes i hele verdikjeden og bidra til omstilling og økt konkurranseevne i treforedlingsindustrien. Framtidig vekst i treforedlingsindustrien fordrer at industrien lykkes i å utvikle nye produkter som blant annet er knyttet til ny utnyttelse av råstoff og nye produksjonsprosesser.

Innovasjon Norge kan også innvilge tilskudd fra andre finansieringsordninger som Miljøteknologiordningen, IFU, bedriftsnettverksordning og trebasert innovasjonsprogram.

Lånefinansiering fra Innovasjon Norge er en annen mulighet.
Disse bedriftene har mulighet til å søke. Bedrifter innenfor treforedling og andre bedrifter som har planer om å utvikle produkter basert på trefiber som: Nye produksjonsprosesser, mer effektiv ressursutnyttelse, logistikkutfordringer, teknologiutvikling som reduserer miljøpåvirkningen, bedriftssamarbeid.