Konghusekspert: Slottsplassen er en skam

Kongehusekspert Kjell Arne Totland ergrer seg over rennende slottsgrus, som han mener er en skam for Norge, melder vg.no.

Nok en gang har debatten om den rennende slottsgrusen dukket opp i avisspaltene.

Nå er det den profilerte kongehuseksperten Kjell Arne Totland i Se og Hør som tar bladet fra munnen og synger ut om det han mener er en skam for Norge - det faktum at plassen foran det kongelige slott omdannes til et gjørmehav hver gang det regner.

I et debattinnlegg i VG 28 juni skriver hoffreporteren at det er på høy tid med opprusting og rehabilitering av Slottsplassen.

- Slottet er fantastisk flott innvendig og utvendig, men Slottsplassen er ikke kongeboligen verdig. Slik den ser ut i dag, er den en en skam for oss, sier Totland til avisen.

Tror det er en byggeplass
Han fremholder at Slottsplassen nylig så ut som en dårlig vedlikeholdt byggeplass på grunn av de dype bekkefarene i den røde grusen. Totland opplyser at han selv har blitt kontaktet av en rekke mennesker som reagerer på det samme.

Les hele saken på vg.no her.

Hage.no har tidligere dokumentert hvordan det arter seg hver gang Slottsplassen blir utsatt for kraftige regnskyll. Her kan du lese saken og se bildene fra i fjor sommer/høst: Rennende slottsgrus skjemmer i regnværet