Mye nytt på boligmarkedet i Gjøvik

- Vi har tilgang til ca 400 boligtomter og konkrete planer om bygging på halvparten av dem, så nå blir det bra trøkk, sier adm dir i Gjøvik og omegn Boligbyggelag (GOBB), Tom Søgård.

GOBB er distriktets største boligbygger og boligforvalter med sine 7000 medlemmer og 4000 borettslagsleiligheter i porteføljen.

- Vi har hatt noen år nå med lav byggeaktivitet, men er nå klare til å bygge mye nytt, sier Tom Søgård, som forteller at boligbyggelaget opplevde en god medlemsøkning i fjor og at trenden fortsetter også i år.

- Det tyder bare på at flere og flere ser fordelene ved å bo i et boligfellesskap, sier Søgård.

Ny blokk i Mustadhagen
- Et av de nye prosjektene som kommer nå er neste blokk i Mustadhagen, sier Søgård. Her er det allerede bygget 6 blokker og salget av den 7. blokka startet forrige uke. Vi regner med byggestart i oktober og innflytting et drøyt år senere, sier Søgård.

- Vi er også godt i gang med byggetrinn 1 på Diseth på Biri. Her bygger vi 14 småhus (av totalt 40 på området) i kjede i «funkisstil» med takterrasse og «evigvarende» utvendig kledning i Møre Royal. Her tenker vi nytt til å være i Innlandet og så langt er det godt mottatt så vi starter graving allerede nå i sommer.

Perle ved Mjøsa
- Men rosinen i pølsa kommer litt senere i høst. Da starter salget på Vikenstranda, helt nede ved Mjøsa. Her skal det bygges 110 boliger; både eneboliger, småhusbebyggelse og blokk, sier Søgård, som ikke kvier seg for å kalle dette for selve indrefileten av tomter i Gjøvik-området.