Folketrygdfondet øker i Skanska

Folketrygdfondet økte eierskapet sitt i Skanska med 548.000 B-aksjer i årets første kvartal.

Statens pensjonsfond Norge (Folketrygdfondet) er lillebroren til det globale oljefondet, og investerer i nordiske aksjer og obligasjoner.

I første kvartal i år økte markedsverdien av Statens pensjonsfond Norge med 8,9 milliarder kroner til 138,4 milliarder. Det utgjør en avkastning på 6,86 prosent.

Skanska-posten er en liten del av Folketrygdfondets (Statens pensjonsfond Norge) portefølje, men det viser allikevel at de har tro på det svenske entreprenørkonsernet. Verdien på posten er 74 millioner kroner.

Eierposten i Veidekke er adskillig større enn den i Skanska, men denne er uforandret i årets første kvartal. Fondet eier over 10 millioner aksjer i entreprenøren.

De har heller ikke gjort noen forandringer i eierskapet sitt i eiendomsselskapet Norwegian Property, men har solgt seg litt ned i Olav Thon Eiendom. Sistnevnte er allikevel den største byggerelaterte investeringen i porteføljen, med en verdi på 851 millioner kroner.

Folketrygdfondet har også solgt seg litt ned i Atlas Copco i årets første kvartal.

Folketrygdfondets største eierposter (regnet i investerte kroner) var ved utgangen av første kvartal Statoil (16,5 mrd.), Telenor (7,9 mrd.) og DnB (6,5 mrd.)