Fra 100 000 m2 industri til grønn idyll

I 2013 skal 100 000 m2 industri og næring transformeres til ren idyll midt i Stavanger-regionens sterkeste vekstsenter. Lurabyen skal bli et bomiljø med rom for beboere i alle aldre.

Midt mellom Sandnes og Stavanger ligger Lura. Bydelen som i mange år har vært preget av industri og trafikk. I 2013 setter man første spadestikk for det som vil bli et unikt bomiljø. Midt i kjernen av en region i stor vekst.

Hele området blir bilfritt. All parkering skal skje under jorden, og rike grønne arealer skal åpnes opp. Området ligger tett på flotte naturområder og skal bindes tett sammen med både Rundeskogen og strandlinjen i Luravika. Det skal etableres en gang- og sykkelbro over til villabebyggelsen nord for området. Dette betyr en enklere adkomst til Lurastranden for beboere i Lurabyen og alle naboer rundt. Det åpnes i tillegg opp mot sør slik at grøntområdet inkluderes i planen.

Et godt bomiljø formes først og fremst av de som flytter inn.

Lurabyen skal integrere det som allerede er av offentlige servicetilbud i Lura bydel, og gjøre dette mer tilgjengelig. Området kommer til å ha et eget bydelssenter med legekontor, frisør, postkontor, apotek, barnehage, dagligvarebutikk, cafeer og restauranter. Alt du trenger for å kunne bo smart og sentralt!

- Sandnes kommune har vært svært langsiktige i reguleringsarbeidet for Lurabyen, sier Knut Sand fra Sand Eiendom. Sand Eiendom og NHP Eiendom står bak utbyggingen av det 100 000m2 store prosjektet.

Sandnes kommune definerte området til senterformål i Kommuneplanen for 2007-2020. 

 Et gjestehus/hotell skal også etableres på området. Gjestehuset vil kunne tilby servicetjenester som vaktmester og resepsjon til alle som bor i bydelen.