Rekordomsetning for Kruse Smith

Etter et krevende år kan Kruse Smith se tilbake på et resultat på 81 millioner kroner før skatt og en rekordomsetning på 3,3 milliarder.

Torsdag kom resultatene fra Kruse Smith, og i en pressemelding fra konsernet legger de ikke skjul på at fjoråret var krevende, både innen anlegg og entreprenørdelen av virksomheten. 2011 var preget av en del prosjekter med svake marginer, spesielt i Rogaland.

Resultatprosenten i forhold til omsetningen landet på 2,5, en stigning fra fjorårets 1 prosent.

I første halvår av 2012 ser man imidlertid en betydelig økning av nye prosjekter, både innen anlegg og infrastruktur, samt nybygg av bolig og næringseiendommer. Stavanger og Oslo – området har det største tilfanget av nye prosjekter.

Totalt sett ser 2012 lovende ut for Kruse Smith-konsernet, noe som bekreftes gjennom en rekordstor ordrereserve på 4,3 mrd. Ifølge pressemeldingen ser de for seg moderat vekst innen alle konsernets virksomhetsområder, men med betydelig fokus på bedre inntjening og god likviditetsstyring.

1.januar 2012 er eiendomssatsningen organisert i eget aksjeselskap, heleid av Kruse Smith AS. Eiendomsselskapet har i dag cirka 35 ansatte og er representert med kompetente medarbeidere i hele konsernets geografiske nedslagsfelt.

Satsningen på Østlandet har blitt forsterket i 2011 og man har i tillegg til kontoret på Lillestrøm, etablert et eget distriktskontor på Spikkestad i Buskerud. Til tross for en krevende oppstart etter oppkjøpet av Skutle AS i 2008, ser man nå en positiv utvikling i Norges viktigste og største vekstområde innen bygg, anlegg og eiendom. Kruse Smith har i da ca 70 ansatte på Østlandet og man jobber aktivt med nyrekruttering av ledende personell.