To fiskeanlegg kan bli lagt ned

To av Aker Seafoods' fiskeforedlingsanlegg i Finnmark og Nordland bør legges ned, anbefaler en analyse utført for Norway Seafoods.

Bedriftskompetanse har på oppdrag fra Norway Seafoods sett nærmere på anleggsstrukturen i Nord-Norge. Onsdag ble analysen presentert av Norway Seafoods og anleggseieren Aker Seafoods på et møte i Båtsfjord.

Analysen anbefaler at Norway Seafoods legger ned anlegg for å styrke konkurranseevne, arbeidsplasser og fiskernes interesser.

– For å oppnå tilstrekkelig lønnsomhet vil det være nødvendig å redusere kapasiteten innenfor filetproduksjonen ved å utnytte kapasiteten på ett større anlegg i Finnmark og ett større anlegg i Nordland, i stedet for på to store anlegg i hvert fylke, opplyser Norway Seafoods i en pressemelding.

I Finnmark driver Norway Seafoods anlegg i Hammerfest og i Båtsfjord. Selskapet driver også anlegg i Stamsund og Melbu i Nordland. Analysen foreslår å satse videre på Båtsfjord og Stamsund.

Et femte Aker Seafoods-anlegg som Norway Seafoods driver i Kjøllefjord, anbefales videreført. Det gjør også seks andre mottak og anlegg i Vardø, Berlevåg, Mehamn, Skarvåg, Sørvær og Tromvik.

Norway Seafoods-sjef Thomas Farstad understreker at selskapet ikke har tatt noen beslutning ennå.

Norway Seafoods opplyser at selskapet trenger tillatelse fra Aker Seafoods for «å muliggjøre satsingen». Aker Seafoods må i så fall endre vilkårene som er knyttet til trålkonsesjonene. I en pressemelding opplyser Aker Seafoods at selskapet tar analysen til etterretning, og at selskapet skal vurdere tiltak når Norway Seafoods har bestemt seg for hva selskapet vil gjøre videre.