Nybygg til Bleiker vgs vunnet av MT Højgaard

Bleiker videregående skole i Asker kommune skal utvides med et nytt bygg på 1380 m2 i to etasjer. Jobben skal utføres av entreprenøren MT Højgaard.

Oppdragsgiver er AFK eiendom FKF. Nybygget er tegnet av Myklebust Øvrebø arkitekter AS.

Det danske entreprenørkonsernet MT Højgaard har dermed vunnet sitt andre offentlige byggeprosjekt i Norge siden avdelingen i Oslo ble opprettet i 2011. Konsernet har stor kompetanse innen oppføring av skolebygg, hvor tett dialog med byggherren sikrer riktig kvalitet til konkurrensedyktige priser, heter det i en pressemelding.

Daglig leder av MT Højgaard i Norge, Karen Cecilie Møller sier om skolebygget, at selskapet med danske røtter har vunnet konkurransen på lavest pris, men at lav pris og riktig kvalitet går bra sammen dersom dialogen mellom partene er god.

Tett samarbeid

- Vi kommer med nesten 100 års erfaring og med de nyeste ideene fra en rekke moderne skolebygg i Danmark med fokus på læring, pedagogikk, logistikk, inneklima og lavt energiforbruk, sier Karen Cecilie Møller.

- MT Højgaard er blant annet kjent for å være ledende innen samarbeid med offentlige og private aktører. Et tett samarbeid med byggherren sikrer riktig kvalitet for pengene og meget få feil og mangler i sluttfasen, sier daglig leder av MT Højgaard Norge.

MT Højgaards politikk er å levere prosjekt med null feil og mangler, og Karen Cecilie Møller understreker, at selskapet har god oppfølging av dette gjennom hele prosjektforløpet. I tillegg til prosjektorganisasjonen er en egen kundesjef ansvarlig for å følge opp at prosjektene avleverer slik som avtalt, samt at kunden følges opp i perioden etter avlevering.

Klar til bruk august 2013

Nybygget til Bleiker videregående skole skal brukes til opplæring og undervisning for elever med behov for sterk tilrettelegging. Bygget er et stålbygg i to etasjer. Arbeidet på skolebygget begynner i mai med riving av en eksisterende vaktmesterbolig. Selve byggearbeidene begynner i august 2012 med levering ett år senere. Kontraktsummen er på 28,8 mill NOK.

Les mer om MT Højgaards skoler på:


www.mth.dk/Projekter/OffentligtByggeri/Skoler.aspx

MT Højgaard Norge A/S på Karenslyst Allé i Oslo er datterselskap til en av Nordens førende bygge- og anleggsvirksomheter med hovedkontor i Danmark. Oppgavene omfatter prosjektering, oppføring og renovering av anlegg, broer, boliger og næringsbygg. MT Højgaard omsatte for 9 mrd. DKK i 2011 og har 5.000 medarbeidere. www.mth.dk