Ny start for matforgiftet Norgeshus-sekretær

I fjor vant hun en lisens til å sykle Birken, tok utfordringen og satset. Uken før rittet ble hun matforgiftet og måtte bryte på Skramstadsetra. Leca-Steins myke hjerte sørget for en ny sjanse.

Sekretær Anita Bakk (43) i Norgeshus tok virkelig utfordringen da hun på fjorårets Norgeshuskongress ble trukket ut til å sykle Birkebeiner-rittet. Hun investerte 17.000 kroner i flott ny sykkel og la seg i trening. Alenemoren tok sykkelen fatt tidlig om morgenen før de to barna ble sendt på skolen eller om kvelden etter at de hadde lagt seg. Alt lå til rette for en flott Birkendebut.

Matforgiftet
En snau uke før Birken-starten kom Anita hjem fra Tyrkia-ferie med barna hvor hele familien hadde pådratt seg matforgiftning med både magesjau og oppkast.

Anita prøvde å trene på ergometersykkel, men besvimte. Likevel stilte hun til start etter at legen hadde ordnet piller som skulle stoppe magesjauen. Problemet var bare at ved Skramstadsetra kastet hun opp hele energi-inntaket, og fortvilet konstaterte hun at hun måtte bryte.

– Det var tungt å bli brakt tilbake til starten for så å ta bussen tilbake til Lillehammer, forteller Anita som imidlertid ble tatt vel i mot av Stein Borgen i sponsorprosjektet til Leca, Norcem og Byggeindustrien. Leca-Stein fanget opp fortvilelsen og skuffelsen til Norgeshus-sekretæren og utstedte umiddelbart en ny lisens til årets ritt.

– Jeg gleder meg og er i trening, forteller Anita som forsikrer til bygg.no at det ikke vil bli noen ferietur til utlandet i år rett før Birken-starten.

Fra Norgeshus får Anita med seg to hyggelige herrer som ble trukket på årets Norgeshuskongress som ble arrangert i Ålesund sist helg.

Gjort det før
Den første heldige vinneren var Leif Skjevik (45) fra trønderbedriften Norgeshus Kjølen og Nydal Bygg.

– Jeg tar utfordringen, klinker Leif til samtidig som han bekjenner at det ikke har vært så mye trening i det siste.

– Jeg har i grisevær syklet over fjellet fra Rena til Lillehammer en gang før. Derfor vet jeg at dette kommer jeg til å klare. Jeg legger ikke noe tidspress på meg. Å gjennomføre er målet fremholder Leif som opplyser at flere kolleger i bedriften er ivrige Birkensyklister, og at sjefen Magne Nydal i år har som mål å fullføre på under tre og en halv time.

Overrasket
Den andre heldige fra Norgeshus som ble trukket ut, var Ingebrigt Røen (46) fra Norgeshus Ing. I Sæther som holder til i Surnadal.

– Dette var en stor overraskelse. Men det er klart jeg tar utfordringen, sier Ingebrigt som kan opplyse at han er helst fersk i bedriften etter å ha meldt overgang fra Byggmakker hvor han var lokal proffansvarlig.

– Jeg har sykkel og pleier å benytte den på fjellet i sommerferien på småturer. Men sykle løp har jeg aldri gjort før. Jeg må nok legge opp til litt mer lengre turer nå, fremholder han.

– Kanskje jeg også må investere i ny sykkel så dette kan bli dyrt, legger han til med et stort glis.

Takker ikke nei
Stein Borgen kan etter fem år igjen konstatere at han har trukket ut nye glade vinnere.

– Jeg har fortsatt til gode å oppleve at noen har valgt å takke nei til Birken-lisensen. Og de fleste som har vært med på opplegget vårt med å sykle Birken, har fortsatt med å være mer aktive for å holde seg i bedre form, avslutter Leca-Stein.