Vil fjerne "avgiftsfelle"

NHO vil fjerne den mye omtalte "avgiftsfellen" for alle utleiere av fast eiendom. Det bør være tilstrekkelig å være ordinært registrert i Merverdiavgiftsregisteret.

Torsdag skrev Dagens Næringsliv at bønder som har leid ut fjøs til samdrift og ved en feil ikke har latt seg frivillig registrere i Merverdiavgiftsregisteret for utleie av fast eiendom, likevel skal slippe etterberegning av fradragsført inngående merverdiavgift.

NHO er svært fornøyd med at det er funnet en løsning for bønder som leier ut fjøs i forbindelse med samdrift. Også for andre utleiere er det imidlertid et stort behov for at den "avgiftsfellen", som dagens regelverk innebærer, fjernes. NHO ber derfor i et brev til finansminister Sigbjørn Johnsen om at regelverket endres for alle utleiere som leier ut fast eiendom til bruk i avgiftspliktig virksomhet.

Konkret foreslår NHO at det innføres tilsvarende regler som i Tyskland; at utleier og leietaker gis rett til å bli enige om å frafalle unntaket for utleie av fast eiendom i de tilfeller hvor leietaker benytter lokalene i sin avgiftspliktige virksomhet.