Mercedes-Benz Citan har bestått vintertestprogrammet

Den nye varebilen Mercedes-Benz Citan har nå fullført og bestått det harde og tøffe vintertestprogrammet ved Daimlers testsenter i Arjeplog i Nord-Sverige

 

I den lille byen Arjeplog like ved Polarsirkelen, hvor temperaturen til tider beveger seg ned mot - 40 grader er forholdene optimale for vintertesting av nye modeller. Her har Daimler et eget testsenter med verkstedlokaler, kontorer og testbaner. For å få så realistiske forhold som mulig kjøres det i tillegg på krevende snødekte svingete testveier som også inkluderer bakker med inntil 20% stigning. Området er hermetisk lukket for å holde nysgjerrige øyne, og ikke minst fotografer på behørig avstand.

Mercedes-Benz varebiler har i flere tiår testet nye modeller under disse svært tøffe vinterforholdene. Varebilseriene Sprinter og Vito har gjennomgått og bestått disse testene tidligere. Nå har den nye Mercedes-Benz Citan også vært igjennom de samme testene og fått godkjent på alle punkter.

Testene fokuserer på kaldstartsegenskaper, oppvarming, ventilasjon, tining av frontruten, hvordan kulden generelt påvirker karosseri og interiør. Også selve mekanikken og de kjøretekniske momentene settes på harde prøver i ekstremt lave temperaturer og snøfokk.

Ikke minst blir funksjonalitetene til de elektroniske systemene som bidrar til økt sikkerhet og fremkommelighet, testet til sine yttergrenser.

Mercedes-Benz Citan har nå bestått vintertestingen og er klar for å settes i serieproduksjon. Citan vil bli lansert for publikum på den internasjonale nyttekjøretøy-utstillingen IAA i Hannover til høsten.