Nye boliger på Skjold

Befalet som arbeider ved Skjold leir Øverbygd i Målselv kommune, har nå tatt i bruk de nye kvarterene, eller hybelleilighetene, som var innflyttingsklare i begynnelsen av februar.

Boenhetene er fullt møblert, og uteområdet er tilrettelagt for sosialt samvær med grillplasser og volleyballbane.
- Dette er meget bra og gjorde sitt til at jeg takket ja til en jobb i Skjold leir, sier major Dahle.

- Nå skjer det mye positivt i Skjold leir. I dag markerer vi at 30 leiligheter tas i bruk. Moderne leiligheter vi er stolte av, og som bidrar til å forskjønne Øverbygd sentrum. I tillegg skal flere eldre bygninger i leiren nå rehabiliteres, sier Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

- For hæren er det svært viktig med gode og hensiktsmessige boliger for befalet. Uten godt botilbud er det vanskelig for oss å rekruttere og beholde befalet på Skjold. Dette er et flott eksempel på topp moderne standard som hæren setter stor pris på, sier Jørn-Erik Berntsen, oberst og sjef for operasjon støtte i hæren.

Daglig leder i Entreprenørcompaniet Nord AS, Econor AS, John-Oskar Nyvoll, orienterte om at jobben med oppføringen av bolighusene ga mye tømrerarbeid noe som fagarbeiderne og lærlinger syntes var spennende. På våren 2011 gjennomførte blant annet tre lærlinger fagprøven i tømrerarbeid på byggeprosjektet. HMS var viktig å følge opp, og det viste seg at sykeprosenten var på kun 0,9 prosent under byggeoppdraget med kvarterene.