Sterkt fra JM

JM Norge konsern hadde i 2011 en omsetning på nærmere to milliarder kroner og kan vise til solide resultater.

Omsetningen endte på 1,91 milliarder kroner, og de kan vise til et resultat før skatt på 124,3 millioner kroner. Dette gir en resultatmargin på meget solide 7,5 prosent.

– Vi er meget tilfreds både med aktivtestøkningen og resultatet i konsernet. sier direktør for markedskommunikasjon i JM Norge, Kjell Kvarekvål.

– Årets resultat gjenspeiler bedrede resultatmarginer fra prosjektutvikling av boliger samt en økt salgsgrad i pågående prosjekter. Dette har vi klart gjennom et tydelig fokus på kostnadseffektive løsninger og innkjøp. Økte markedspriser for boliger generelt i 2011 gir også en stor grad av forutsigbarhet på inntektssiden, legger han til.

Selskapet satte i gang bygging av 640 boliger i 2011, og i samme tidsrom solgte de 577 boliger. Ved årsskiftet var totalt 878 boliger under bygging.

Konsernet har vært gjennom en sterk vekst den senere tiden. Omsetningen for 2011 økte med 577 millioner kroner. Av dette kommer ca 400 millioner kroner fra kjøpet av Øie AS og tilhørende eiendommer. Omsetningen fra Øie er konsolidert inn siste halvår. I tillegg har oppstarten av første byggetrinn på Grefsen stasjon generelt en omsetning på ca 80 millioner koner.

– Vi forventer å øke omsetningen til godt over to milliarder kroner i inneværende år, legger Kvarekvål til.

JM Norge har i dag like over 300 ansatte, de fleste på funksjonærsiden.

Selskapets H-verdi ligger på 9,9, og de har et sykefravær på 5,2 prosent.

Hele JM-konsernet, som har hovedkontor i Stockholm, omsatte for 12,2 milliarder SEK, en økning fra 9,27 mrd SEK året før. Driftsresultatet ble på 1,54 milliarder SEK, noe som gir en driftsmargin på meget solide 12,6 prosent. Resultatet før skatt ble på 1,46 milliarder SEK.