Vinterferie i Statskogs hytter

Enten du leter etter enkel hyttestandard midt i villmarka eller du har krav til mer komfort og stil, er det mulig å lete opp tilbudene hos Statskog.

Statskog har rundt 90 utleiehytter i flotte turområder i hele landet. De fleste hyttene kan bestilles og betales på internett.- Dette er et veldig bra tilbud. Jeg vet det, for jeg har prøvd det, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

På hjemmesidene til Norges største grunneier finner du oversikt over nær 90 utleiehytter fra Troms i nord til Agder i sør. Her er alt fra 4 sengers koier uten innlagt strøm og vann til feriehus med 10-12 overnattingsplasser og eget badehus. Du kan klikke deg rett over fra hyttepresentasjonen til bookingselskapets bestillingssystem.

I tillegg har Statskog også et betydelig antall koier og enkle husvær som står ulåst rundt om på selskapets grunn. Disse kan du benytte vederlagsfritt for en natt eller to når du er på gjennomfart. Her må du ha med alt du trenger – også det du skal sove i. Men de er utstyrt med ildsted og ved så du kan koke, tørke vått tøy og holde varmen. Disse kan ikke forhåndsbestilles. Den som kommer først, kan overnatte – men altså ikke slå seg til.

Statskog SF er en betydelig aktør i norsk reiseliv. I 2010 omsatte foretaket friluftstjenester for nesten 32 millioner kroner. 4,9 millioner kom fra hytteutleie. og eier halvparten av nettbookingselskapet Inatur AS. Foretaket kjøpte i 2010 tre selskaper fra Borregaard med 1,1 million dekar skogsareal. Også disse arealene har betydelige utmarksressurser som styrker selskapets tilbud på dette området.

Statskog SF er Norges største grunneier med eierskap og ansvar for ca 20 prosent av landets areal. Landbruks- og matdepartementet er eier. Hovedkontor ligger i Namsos. Statskog har 23 kontorer rundt om i landet og sysselsetter rundt 140 personer.

Les mer om Statskogs hytter her