Norconsult styrker seg i Mjøsregionen

Norconsult AS overtok 1. januar virksomheten i IBR - elprosjekt AS på Hamar og befester sin ledende posisjon i Mjøsregionen

IBR - elprosjekt har drevet rådgivende virksomhet innen planlegging av alle typer elkraft- og IKT anlegg, transportanlegg inklusiv prosjekt-/ byggeledelse siden 1985 og har en meget sterk posisjon i regionen. Selskapet har 12 ansatte som alle fortsetter i Norconsult etter overtakelsen.

– Vi ser fram til å bli en del av Norconsult-familien og ikke minst til å bli en del av et slagkraftig tverrfaglig prosjekteringsmiljø i Mjøsregionen for øvrig. Vi vil kunne trekke på Norconsults brede kompetansebase og vil stå enda sterkere i konkurransen om oppdragene, kommenterer daglig leder Jan Nylund i IBR - elprosjekt.

– IBR og Norconsult har samme syn på framtiden og både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen, og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, fremholder Nylund.

– Med kjøpet av IBR - elprosjekt forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent rådgivermiljø. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier adm. direktør John Nyheim i Norconsult.

– Norconsult har eksisterende kontorer i Hamar, Gjøvik og Lillehammer. Etter overtagelsen av IBR - elprosjekt vil Norconsult befeste sin posisjon som et tverrfaglig ledende rådgivermiljø med til sammen 100 ansatte i denne regionen, fremholder Norconsultsjefen og legger til:

– Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene, samt for å skape grunnlag for videre vekst.

Norconsult er Norges største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Selskapet er eiet av de ansatte og har ca 2100 medarbeidere fordelt på 1600 i Norge og 500 i utlandet.