Sigmund Brusletto er død

Sigmund Brusletto døde i hjembygda Geilo 12. desember, 84 år gammel.

Sigmund Brusletto var utdannet bygningsingeniør fra NTH i 1954 og ble i 1956 ansatt i Selmer. Hans livsverk skulle bli de store betongplattformene i Nordsjøen som satte Norge på kartet som teknologi nasjon og la grunnlaget for en eventyrlig industri utvikling som har kommet hele nasjonen til gode.

Det startet med byggingen av Ekofisk tanken i Stavanger i 1971 som førte til etableringen av Norwegian Contractors og et industrieventyr som skulle vare i nærmere 25 år. Det handlet om teknologi utvikling, troverdighet og ikke minst gjennomføringsevne. Sentralt i dette samarbeidet sto Sigmund Brusletto som en sterk fagmann og en inspirerende leder. Han ble administrerende direktør i Norwegian Contractors i 1978 og ledet selskapet frem til 1988.

Sigmund Brusletto var en dynamisk og høyt respektert leder av bedriften NC som vokste til å bli Norges største entreprenørbedrift. Det som kjennetegnet Sigmund Brusletto var en uformell, men krevende, lederstil hvor smilet satt løst og hvor medarbeidere fikk stor frihet til å utvikle sin kompetanse og utfolde sitt initiativ. Han så tidlig betydningen av organisasjonsutvikling og moderne ledelsesprinsipper.

Sigmund Brusletto hadde flere sider. Mange vil huske han med trekkspillet på firmasamlinger eller på ski i Nordmarka eller i fjellheimen på Geilo. Han var en nøktern mann med større sans for å være tilgjengelig på kontoret enn å delta på de store konferansene.

Etter NC tiden bosatte Sigmund Brusletto seg på Geilo og etablerte arkitekt- og ingeniørfirmaet Westad & Brusletto sammen med sin kone Jorunn og som bl.a. har høstet stor anerkjennelse for Geilo Kulturkyrkje.

Sigmund Brusletto fikk et rikt liv som fagmann og som inspirerende leder og kollega.

Dag N Jenssen, Jan Moksnes, Finn Rosendahl