30.000 flypassasjerer rammet av forsinkelser

Været reduserte punktligheten ved Oslo Lufthavn Gardermoen til skarve 2-3 prosent mandag. Anslagsvis 30.000 passasjerer ble berørt av forsinkelsene og kanselleringene.

Flyplassen var helt stengt fram til klokken 10 mandag på grunn av underkjølt regn. Ut på ettermiddagen var trafikken nesten tilbake på maksimalt nivå, men klokken 20.30 mandag kveld hadde hele 94, eller én av tre avganger, blitt kansellert.

Avgangshallen var full av passasjerer gjennom dagen, og de måtte regne med store forsinkelser, også utover kvelden mandag.

– Generelt sett har vi vel hatt en punktlighet på 2-3 prosent, og i alle fall 30.000 passasjerer har blitt berørt hittil i dag, sa informasjonssjef Jo Kobro til NTB mandag ettermiddag.

Fredsprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf fløy hjem fra Moss lufthavn Rygge mandag formiddag. Ifølge politiet ble hun sendt i bilkortesje til Moss fra Gardermoen.

– Forholdene var mye bedre både på Rygge og Torp, sier Kobro.

Han forteller at værforholdene utover kvelden mandag ser gunstige ut.

– For tirsdag er det ventet snø fra 10-tiden, men vi får håpe vi klarer å takle det bedre enn regnet som fryser på bakken. Jeg tror det skal gå bra, sier informasjonssjefen.

Men selv om været skulle være med dem, må reisende mandag morgen likevel belage seg på forsinkelser. Som følge av dagens trøbbel på Gardermoen er det nemlig flere flyselskaper som verken har fly eller flypersonell plassert på riktig sted.