Strandtorget kjøpesenter til salgs

For de som ønsker seg fire kjøpesenter i julegave, har det nå dukket opp en mulighet. Kjøpesenteret Strandtorget på Lillehammer og tre mindre kjøpesentre er til salgs i én pakke.

Prisen på Strandtorget kjøpesenter skal ligge mellom 700 millioner og én milliard kroner, skriver gd.no.

Det er Oslo Areal AS, som er eiendomsselskapet i Gjensidige-konsernet, som nå ønsker å selge Strandtorget, to små kjøpesentre i Drammen og et lite i Stavanger.

- Vi har hovedfokus på kontoreiendommer i Oslo og vil konsentrere oss om dem. Vi vurderer derfor å selge alle de fire kjøpesentrene våre i én pakke, om det er mulig. Vi er spente på om noen er interesserte. Dette er en test. Vi må ikke selge, sier daglig leder Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal.

Olav Thon kjøpte tidligere i høst naboeiendommen til Strandtorget, Lillehammer Strandpark, via sitt selskap Amfi Eiendom AS.

gd.no skriver at Lillehammer kommune senere har sagt nei til deler av Amfis planer for Strandparken. Nå får Thon sjansen til å bli eier av alt på området, hvis selskapet velger å slå til.

- Handel med kjøpesentre er ikke noe stort marked, så vi kommer ikke til å annonsere i avisene, sier Mona Ingebrigtsen til gd.no.

Driften av Strandtorget kjøpesenter er satt bort til Sector Eiendomsutvikling. Forretningene som er leietakere, betaler husleie direkte til Oslo Areal, som har totalt 65 leiekontrakter på området.

Strandtorget kjøpesenter utvidet med 7 000 kvadratmeter november 2010 og har nå et areal på 26 000 kvadratmeter. Les egen sak fra Byggeindustrien nr 15 2010 her.