AHO-studenter vant konkurranse

Foran en fullsatt sal på Byutviklingskonferansen i Grieghallen fredag 25. november ble teamet fra AHO kåret som vinner av studentkonkurransen om ny nærenergisentral på Hegreneset.

De fikk utdelt et diplom og en premiesum på kr. 25.000. Det er en klar intensjon at vinnerne skal delta i gjennomføring av prosjektet. Teamet besto av Marina Haga, Stefan Landøy, Cecilie Nielsen, Hedvig Sanderud, Gaute Simonsen og Teresa Zamecznik. De er alle studenter i 3. år (5. semester) på AHO, og ennå ikke ferdige med grunnutdanningen.

Fylkesmannen i Hordaland, Kystskogbruket og Bergen Kommune var innbydere til konkurransen mellom 3 studentteam, ett hver fra NTNU, BAS og AHO. Juryleder Todd Saunders redegjorde for programmet og juryens enstemmige avgjørelse. Juryuttalelsen fremhever at ”forslaget har et klart og tydelig konsept både teknisk og arkitektonisk, og fremstår som et gjennomtenkt og formsikkert svar på oppgaven”. Prosjektet anses ”godt egnet til en typologi som kan anvendes langs kysten, der tilgangen til sjøen varierer i karakter.” ”Prosjektet viser god forståelse av massivtreets og passivhuskonseptets fordeler og bruksbegrensninger, og har forbilledlige detaljløsninger av bygget selv om dette ikke var et krav i konkurransen. Planen er energieffektiv og uten unødvendig areal. Volumene viser på en god måte bruk av tre, både i konstruksjoner og som fasademateriale.” Her er lenker til juryuttalelsen og konkurranseutkastet.

Konkurransen ble profesjonelt gjennomført etter NALs prinsipper med et detaljert program og anonym bedømmelse i en bredt sammensatt jury. I tillegg til sivilarkitekt Todd Saunders (eget kontor) besto juryen av sivilarkitekt Gudrun Molden (HLM arkitektur AS), energiekspert siv. ing. Helge Davidsen (Multiconsult) og utbygger Andreas Grimelund (Rolf Olsen Eiendom AS). Sivilarkitekt Inger Melvær (Arkitektgruppen CUBUS) var sekretær for juryen. Det ble gjennomført et forberedende fagseminar i Bergen, der deltakerne fikk en grundig innføring i stedets og oppgavens rammebetingelser. Arrangøren bidro med støtte til reisen.