Shopping-perle fra Steen & Strøm

Steen & Strøms designperle av et shoppingsenter i Malmö styrer etter planen om åpning i god tid før julehandelen neste år.

Kjøpesenteret Emporia i Malmö er 11 måneder unna åpning. Med en prosjektramme på 2,5 milliarder kroner er det lagt opp til en åpning 25. oktober neste år.

– 80 prosent av arealene er nå tildelt diverse leietakere, og vi har fått inn det vi trenger av leietakere av den typen som er nødvendig for et slikt senter, opplyser konsernsjef Jan Ove Holmen i Steen Strøm til Finansavisen.

Det er den sterkt prisbelønnede arkitekten Gert Wingårdh som har tegnet senteret. Et tydelig virkemiddel er bruken av dobbeltbuet farget glass. Dette har resultert i et ravgult og et havblått inngangsparti, bestående av 804 glasspalter, som visstnok skal ha en budsjettramme på 55 millioner kroner.

Ifølge Finansavisen jobbes det med å miljøklassifisere sentrert etter det helhetlige verktøyet Breeam. Breeam-klassifiseringen ligger an til å bli den første for handlesenter i Sverige.

Emporiasenteret blir totalt på 217000 kvadratmeter inkludert 87000 kvadratmeter parkering. Av bygningsmassen blir 80000 kvadratmeter shoppingarealer. I tillegg blir det 12000 kvadratmeter med kontorer.

En ny togstasjon ligger 50 meter fra shoppingsenteret, og derfra er det 20 minutters togtur til Kastrup i Danmark.

Steen & Strøm som i dag er dels fransk- og nederlandskeid, eier eller forvalter 55 kjøpesentre fordelt på 28 i Norge, ni i Sverige og 18 i Danmark.