Flere arkitekter til Rambøll

Rambøll har kjøpt arkitektvirksomheten Arken AS i Skien. – Vi får flere dyktige arkitekter med på laget i tillegg til å etablere oss i Telemark, sier administrerende direktør i Rambøll, Ole-Petter Thunes.

- Oppkjøpet av den velrenommerte virksomheten i Skien gir oss først og fremst flere kreative arkitekter, noe som er helt i tråd med vår satsing innen arkitektur. Samtidig får vi et godt fotfeste i Grenland-regionen. Med sin faglige bredde passer virksomheten svært godt inn hos oss, sier Thunes.

 - Dette er veldig spennende. Etter flere år med jevn vekst og mange utfordrende oppdrag, har vi kommet til et punkt hvor vi ønsker oss flere ressurser å spille på. Rambøll har et sterkt arkitektmiljø og en stor faglig bredde, og sammenslåingen vil gi positive synergieffekter for både våre medarbeidere og kunder. Nå kan vi trygt fortsette å vokse, sier en fornøyd daglig leder og tidligere eier i Arken, Trond Næspe.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) og påtroppende ordfører Hedda Foss-Five (Ap) var til stede ved kontraktinngåelsen, for å ønske Rambøll velkommen til Telemark og Skien.

- Vår region har vært gjennom en transformasjon fra å være en industrihovedstad til å bli et sentralt område for ny kompetanse. Den type kompetanse som Arken og Rambøll representerer med miljø- og klimaspørsmål i fokus, ønskes derfor velkommen til nye Telemark, sa fylkesordfører Riis-Johansen.

Arken ble etablert i 1992. Sivilarkitekt Trond Næspe er daglig leder i virksomheten. Selskapet har lang erfaring innenfor både bygg og samfunnsplanlegging, og oppdragene består av alt fra reguleringsplaner, nybygging og ombygging til restaurering. Prosjektering av bygg er en av de mest sentrale tjenestene. Arken består av 15 medarbeidere. Med det nære samarbeidet med interiørarkitektene i datterselskapet Emubo AS, er virksomheten i stand til å levere totale og helhetlige løsninger.