Fornyelse på Bardufoss

Forsvarsbygg har startet fornyelse av boliger i Heggelia.

Første steg er å rive tjue utrangerte boenheter fra tidlig på sekstitallet. De tjue boligene som rives er fordelt på ni hus i Rustaveien og Rustabakken på vestsiden av E6 i Heggelia. Når disse er revet skal det bygges 18 leiligheter på tomtene.

De 18 nye leilighetene bygges som 6 horisontaldelte tomannsboliger i Rustaveien, og en seksmannsbolig i Rustabakken. Alle får også garasje og bod.

Spesialisert

Rivingen skal gjennomføres av AF Decom, en av skandinavias største entreprenørselskaper som er spesialisert på riving.

- Entreprenøren har strenge krav til å kildesortere avfallet og gjennomføre dette i tråd med strenge krav til miljøet. Også grunnmurer og kjellere skal fjernes og tas hånd om på forskriftsmessig måte. Vi regner med at arbeidet med å rive de tjue boligene vil ta om lag en måned. Vi ber naboene om forståelse for at det blir en del mer aktivitet enn normalt i dette boligområdet framover, og oppfordrer alle parter til å vise hensyn, sier prosjektleder Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg.

Tilbud

Forsvarsbygg har fått inn fire tilbud på bygging av de nye boligene.

- Vi holder nå på med å kontrollregne og evaluere tilbudene. Vi håper å starte nybyggingen i høst, men det er foreløpig for tidlig å si noe bestemt om når det kan skje, sier Grimstad.